Regenlied

RegenliedDoor: A.J. Wisler

Nicole Michelin is geboren in Japan, waar haar ouders werkten als zendelingen. Als haar moeder bij een brand om het leven komt, keert Nicole met haar vader terug naar Amerika. Daar wordt ze opgevoed door oma Ducee, die Nicole leert in alles op God te vertrouwen.

Dertig jaar later is Nicole een onzekere lerares op een middelbare school. Nicole is heel tevreden met haar leven in het kleine plaatsje Mount Olive In North Carolina. Ze geniet daar van haar eigenzinnige familieleden en haar aquarium met vissen. Ze schrijft maandelijks een column op een website voor visliefhebbers. Als ze een reactie krijgt van een Amerikaan die in Japan woont, mailt ze terug. Er ontstaat een intensief mailcontact en zijn berichten raken haar in haar hart. Ze vertelt alleen niet dat ze zelf in Japan is geboren. Gaandeweg komt hij er toch achter en dan blijkt dat hij haar als kind heeft gekend.

Deze confrontatie zet Nicole voor het blok: dit is het moment om het verlies van haar moeder te verwerken en om haar eigen angsten te overwinnen. Gesteund door de geloofslessen van haar grootmoeder gaat Nicole naar Japan. Zij bezoekt de vrouw die haar moeder heeft gekend en Nicole heeft gered. De auteur schrijft christelijke fictie in het genre van o.a. Francine Rivers en Lynn Austin. Dit romandebuut speelt zich af in Japan en Amerika, heeft een christelijke perspectief en richt zich vooral op vrouwelijke lezers. De auteur weet een geestige beschrijving van haar personages te combineren met serieuze thema's als verlies en vertrouwen.

Iedere maand hebben we in de winkel een roman in de aanbieding voor € 7,95 - deze roman is online doorgaans duurder...

Onderstaande boeken zijn eerder boek van de maand geweest: