Michal

MichalDoor: J.E. Smith

Michal, de dochter van koning Saul, heeft een bevoorrecht leven - maar wel een leven waarin de onvoorspelbare gemoedstoestand en de competitie met haar zeer bekoorlijke oudere zus een grote rol spelen. Als jong meisje valt Michal al snel voor de knappe jonge harpist David, die kort na hun huwelijk de aartsrivaal van Saul wordt. Maar al snel na het begin van hun romance moet David vluchten voor zijn leven, waarbij hij Michal in het paleis van koning Saul moet achterlaten.

Michal wordt gedwongen om een ander te trouwen. Ruim tien jaar later is David aan de macht en eist Michal terug, al heeft hij inmiddels een zestal andere vrouwen en vele kinderen. Michal is eigenzinnig en arrogant, en blijft proberen om invloed op Davids politieke beslissingen uit te oefenen, wat haar van hem verwijdert. Als Michals godsvertrouwen groeit, lijkt er nieuwe ruimte voor een goede relatie met David te ontstaan.

Tegen de achtergrond van het weelderige paleisleven, gruwelijke oorlogen en gewaagde ontsnappingen door de woestijn, neemt Jill Eileen Smith u mee in het meeslepende verhaal over de eerste vrouw van koning David, waarin liefde, verlies en bekering centraal staan.

Het geloofwaardige verhaal is gemakkelijk leesbaar en biedt verrijkende leeservaring voor lezers met bijbelkennis en/of interesse in bijbelse geschiedenis.

Onderstaande boeken zijn eerder boek van de maand geweest: